Expozitie de fotografie: Rosu Traditional Romanesc - fotograf Tudorel Ilie

Luni 10 aprilie 2023 orele 17:00 in "Salonul Artelor" de la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" din Baia Mare va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie "Rosu Traditional Romanesc" - fotograf Tudorel Ilie, prilej cu care se va desfasura si o prezentare cu invitati din zonele etnofolclorice ale judetului Maramures.

Expozitie de fotografie: Rosu Traditional Romanesc - fotograf Tudorel Ilie


Expozitia personala de arta fotografica itineranta "Rosu Traditional Romanesc" este o expozitie-eveniment care isi propune sa promoveze in randul iubitorilor de cultura din tara si din strainatate cele mai importante valori ale cromaticii traditionale din Romania. Expozitia se desfasoara in cadrul proiectului cultural "Zestrea Vie Romaneasca".

Obiectivul expozitiei este sa faca cunoscuta publicului larg importanfa, frumusefea si semnificatiile culorii rosu in cultura si arta traditionala romaneasca. Valoarea recunoscuta pe plan mondial de catre UNESCO a Martisorului, a ceramicii de Horezu, a "Ritualului Calusului", a scoartelor romanesti si mai nou a "Camasilor cu altita" romanesti, mai cunoscute sub denumirea de "Ia romaneasca", nu puteau cunoaste consacrarea pe plan international fara culoarea rosu.


Surse:
  1. www.bibliotecamm.ro
  2. Facebook.com/itdor.ilie