Alte arte,

pictura, sculptura

ROMANIA ESTE ALTFEL

Joi, 30 septembrie 2021, ora 15:00, la Galeria de Onoare a Palatului Parlamentului, a avut loc lansarea volumului jubiliar si vernisarea expozitiei Fotogeografica - un sfert de veac.

Volumul aniversar Fotogeografica - un sfert de veac se doreste un document vizual inedit, o poveste iconica cu cele mai reusite lucrari, alaturi de o prezentare a evolutiei in timp a acestui fenomen unic in Romania.


ROMANIA ESTE ALTFEL

In perioada 4-18 octombrie 2021 la Biblioteca Nationala din Bucuresti are loc Expozitia de fotografie ROMANIA ESTE ALTFEL; expozitia este realizata de catre membrii grupului de fotografie LA CONACUL FOTOGRAFILOR

Vernisajul expozitiei va avea loc in 4 octombrie 2021 ora 18:00.
Vizionarea expozitiei in cadrul Bibliotecii Nationale se poate face in intervalul de timp 10:00 - 20:00 zilnic de luni pana vineri iar sambata intre orele 9:00 - 18:00.


Romania Student Tour

In perioada 26-29 august 2021, sub egida Ministerului Tineretului si Sportului, Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti si UNESCO Pro Natura realizeaza etapa de teren a proiectului Romania Student Tour - program national de redescoperire si promovare a patrimonului cultural si natural al Romaniei.

Cu acest prilej, sunt programate deplasari in aria geografica a Maramuresului istoric, avand ca obiective: ansambluri arhitecturale, traditii si obiceiuri din zona, parcuri si rezervatii naturale, situri fosilifere si arheologice.


Festivitatea de premiere Fotogeografica 2021 / Joi, 12 august 2021

Joi, 12 august 2021, incepand cu ora 17:00, se va desfasura on line si live-streamed festivitatea de premiere Fotogeografica 2021 https://web.facebook.com/events/586497835681540/

Cu acest prilej va fi prezentat si catalogul video Fotogeografica 2021. Acesta va contine, pe langa fotografiile premiate pe cele doua sectiuni: patrimoniu cultural si patrimoniu natural din categoriile elevi/studenti si open, si cele mai reusite lucrari din galeria foto a concursului - expozitia foto on line www.fotogeografica.ro 2021.


Expozitie fotografie, Cu apele curate, fotograf Vlad Basca

Vineri 6 august 2021 / 17.00, la Muzeul Municipal Calarasi, va avea loc vernisajul expozitiei de fotografie Cu Apele Curate. Fotografiile sunt realizate de Vlad Basca in anul 2019 intr-o tabara de ecologizare din Delta Dunarii.

Cu ocazia vernisarii expozitiei foto va avea loc si proiectia unui film documentar tematic. Va asteptam cu drag! Estimarile arata ca in 2050 vom avea in apele planetei mai mult plastic decat peste. Romania este in trendul mondial, deci nu stam bine deloc.


Expozitie foto

Miercuri 4 august 2021 / 18.00 - 22.00, Preview pentru presa si profesionisti. 5 august - 28 noiembrie 2021, Miercuri - Duminica / 15.00 - 19.00, Locatie: Salonul de proiecte, adresa Palatul Universul, Corp B, Etaj 1, Actor Ion Brezoianu 23-25, Bucuresti

In cadrul Colectiei de imagini Mihai Oroveanu pot fi detectate numeroase astfel de exemple, iar expozitia de fata incearca sa capteze caracterul prolix al vernacularului, intr-o explorare care cauta sa complice atat intalnirea cu fotografia, cat si cu imaginea intr-un sens mai larg in societatea contemporana. Exista multiple puncte care contribuie la racordul intre regimurile vizualitatii din trecut si prezent atunci cand e interpelat vernacularul, unul dintre ele fiind dat de tendinta de auto-expresie prin intermediul fotografiei, fapt ce constituie un element inconturnabil al universului social si cotidian actual. Insa, spre deosebire de standardizarea auto-reprezentarilor actuale si de modul in care ele circula pe trasee digitale strict monitorizate si controlate, fotografia vernaculara din trecut comporta o incomparabil mai mare (desi adesea involuntara) inventivitate in ceea ce priveste constructia naratiunilor personale. In expozitia foto, pe langa o bogata selectie de fotografii individuale, care compun instantieri diverse a ceea ce poate fi subsumat vernacularului, este prezentata o serie de albume fotografice care compun traiectoriile unor personaje, familii sau evenimente circumscrise spatio-temporal (albume de calatorie, de pilda), aducand in atentie cu multa acuitate felul in care dimensiunea subiectiva se impleteste cu contextul socio-politic sau conlucrarea adeseori idiosincratica intre memoria personala si cea colectiva.


Expozitie foto THE USE OF LANDSCAPE

In martie 2021, lucrarile rezultate in urma atelierului au fost expuse in Viena, in galeria academiei, iar acum, in iunie, acestea ajung in Bucuresti unde vor fi prezentate la Galeria Posibila.

Workshop-ul, initial planuit ca o intalnire in natura de 1-2 zile, s-a extins pe durata unui an, exclusiv online, cu discutii regulate intre profesori si cei 10 studenti de la universitatile amintite.


Concurs foto WORLD PRESS PHOTO 2021

In Romania evenimentul va avea loc la Muzeul de Arta Cluj-Napoca, in perioada 2 - 20 iunie 2021, intrarea fiind libera, zilnic intre orele 10.00 - 17.00

World Press Photo 2021, in turneul sau global, prezinta povestile care conteaza cu fotografia din cadrul celui de-al 64-lea concurs anual de fotografii World Press. Castigatorii au fost alesi de un juriu independent care a analizat peste 74.470 de fotografii introduse de 4.315 fotografi din 130 de tari.
Prezentarea Fundatiei WPP o putem viziona intr-un clip video aici; fundatia isi are originea in anul 1955, cand un grup de fotografi olandezi a organizat un concurs international World Press Photo pentru a-si expune lucrarile unui public global.

Foto: Luis Tato / Washington Post - Henry Lenayasa, comandantul asezarii Archers Post, din Samburu, Kenya, incearca sa sperie un roi masiv de lacuste care distrug o pasune.
EUROPEAN YOUTH EVENT 2020

Castigatorul premiului publicului la EUROPEAN YOUTH EVENT 2020 este Diana Zaim, foto-jurnalist CaleaEuropeana.ro Continuare articol aici

Expozitia foto ROMANIA FOTOGENICA, powered by Nikon

Expozitia ROMANIA FOTOGENICA, powered by Nikon
Nikon sustine in continuare proiectele ce pun in valoare talentul fotografilor din Romania. Astfel in perioada 3 noiembrie 2019 - 10 ianuarie 2020 va invitam sa admirati expozitia "ROMANIA FOTOGENICA, powered by Nikon " ce se va desfasura in spatiul expozitional din cadrul aeroportului international Henri Coanda - Terminalul Plecari. Continuare - Sursa: www.nikonisti.ro

Ziua Culturii Nationale

Academia Romana organizeaza marti, 15 ianuarie 2019, sesiunea festiva Ziua Culturii Nationale. Evenimentul va avea loc in Sala Mare a Ateneului Roman, incepand cu ora 12, si se va desfasura in prezenta Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, care va rosti un cuvant de salut. Continuare - Sursa: www.academiaromana.ro

Vernisaj - Colectia de imagini Mihai Oroveanu

Arhiva fotografica si istoria in transformare
Colectia de imagini Mihai Oroveanu
Expozitia care prezinta o prima selectie de imagini din arhiva fotografica a lui Mihai Oroveanu pune in lumina una dintre multiplele traiectorii ce pot fi parcurse luand in considerare dimensiunea ei istorica. Continuare - Sursa: www.imagoro.ro/

Curs foto Lector Valentin Boboc

Lector Valentin Boboc, data incepere 9 ianuarie 2019 ora 19:00, numar ateliere 5, pret 350 ron, Fundatia Calea Victoriei. Continuare - Sursa: www.fundatiacaleavictoriei.ro